Напади на активістів Херсонщини: люди добилися зустрічі з прокурором після пікету. Про що вони говорили

Низка людей навідала прокуратуру Херсонської області, щоб отримати відповіді, як правоохоронці розслідують систематичні напади на місцевих активістів

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Зазначимо, сьогодні вранці небайдужі прийшли до стін Головного управління Нацполіції області, щоб з'ясувати, на якій стадії відбувається розслідування нападів на низку місцевих жителів.

Акція протесту відбувалася на тлі вчорашнього нападу на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк. Невідомий облив її кислотою. Наразі потерпіла у лікарні, понад 30% тіла жінки вкрито опіками.

При цьому, досі залишаються відкритими справи щодо побиття журналіста Сергія Нікітенка 18 червня, нападу на члена Ради громадського контролю НАБУ Віталія Устименка 5 червня та атаки на депутата міськради Євгена Матковського у квітні 2017 року.

Активісти не отримали конструктивних відповідей у поліції, тож рушили до прокуратури області, аби там їм пояснили, як прокурори здійснюють процесуальне керівництво у справах поліції.

Згодом до них все ж вийшов прокурор та прийняв їх у своєму кабінеті. Говорячи про справу Гандзюк, він зауважив, що з місця подій треба ще взяти аналіз ДНК нападників. При цьому він додав, що потерпіла та її родина ще не давали жодних свідчень у цій справі. 

Після цього він прийняв від активістів листа з основними запитаннями, які стосуються розслідування справ Гандзюк, Нікітенка, нападу Кирила Стремоусова на конвой СБУ, який перевозив затриманого кримського міністра, та інших.

Зазначимо, що начальником відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих прокуратури Херсонської області є одіозний прокурор Євген Красножон. Тобто він є безпосереднім керівником прокурора у справі Гандзюк.

Красножон відомий тим, що майже "відмазав" організатора "тітушок" Юрія Крисіна від вбивства журналіста Веремія під час Майдану.