У російській колонії наглядачі побили в'язнів через поразку збірної РФ у матчі з Хорватією

Наглядачі виправної колонії №5 у Забайкальському краї Росії побили в'язнів після поразки футбольної збірної РФ у матчі проти команди Хорватії на Чемпіонаті світу

Про це розповіли постраждалі ув'язнені, передає російське видання "Медуза".

Видання отримало копії актів опитування двох ув'язнених - Олександра Нохріна і Євгена Афанасьєва. Нохрін розповів, що його побили в приміщенні бібліотеки, куди привели для огляду. За словами ув'язненого, співробітники колонії під час побиття застосували електрошокер.

"Всі вони були в стані алкогольного сп'яніння, а точніше, від них пахло перегаром. Всі вони були засмучені тим, що російська футбольна команда напередодні програла Хорватії і мабуть тому вирішили зігнати на мені свою досаду", - йдеться в акті опитування Нохріна.

Ув'язнений стверджує, що в знущаннях брали участь щонайменше 5 співробітників Федеральної служби виконання покарань. За словами Нохріна, крім нього в колонії побили ще кілька людей.

Ув'язнений Євген Афанасьєв розповів юристам, що чув крики ув'язнених, яких утримують в інших камерах.

"Були чутні клацання електрошокера і крики ув'язненого: "Що ви робите, я діабетик". Потім цього ув'язненого кудись повели, його не стало чути", - йдеться в акті опитування Афанасьєва.

Афанасьєв також стверджує, що співробітники колонії застосували газ, коли інші ув'язнені "почали цікавитися, що відбувається, кого б'ють".

"У нас почали текти сльози, почався кашель, в горлі горіло від газу", - розповів Афанасьєв.

Юрист Анастасія Коптєєва і адвокат Алана Семігузова, які співпрацюють з правозахисною організацією "Зона права", зустрілися з ув'язненими 11 липня - через три дні після побиття у колонії. Вони передали до Слідчого комітету письмові акти опитування двох ув'язнених, подали заяву про злочин і повідомили прокурора. Відповіді на заяву юристи не отримали.