Вбивці добровольця Олешка мали 2 авто для злочину: у поліції розповіли деталі зухвалого вбивства

У підготовці до вбивства добровольця АТО і активіста Віталія Олешка у Бердянську зловмисники приготувати два авто для втечі

Про це повідомив начальник поліції Запорізької області Сергій Коміссаров, передає прес-служба Нацполіції. 

Одне з авто було на єврономерах і зловмисники збирались його знищити після вбивства. А у Бердянську вони підготували іншу машину із запорізькими номерами, який використовували під час скоєння злочину. Також зловмисники придбали зброю.

Поліція отримала інформацію, що злочинці можуть пересуватися на машині з іноземною реєстрацією, але точна марка та номери були невідомі. У рамках дії оперативного плану "Сирена" були виставлені пости та блокпости, поліцейські перевіряли всі автомобілі та вийшли на злочинців.

Важливу роль у розкритті справи відіграли оперативно зібрані свідчення очевидців та відпрацювання записів камер відеоспостереження. 

Працівник Бердянського відділу під час патрулювання помітив підозріле авто біля місця злочину і передав цю інформацію колегам.І на одному з постів це авто зупинили, а його пасажирів ідентифікували. На іншому посту підозрюваних затримали. Поліцейські передбачали та були готові, що може відбутися збройний супротив.

Всі особи були доставленні до відділу поліції, проведені всі  слідчі заходи. 

Наразі вони затримані як підозрювані у скоєнні злочину за п.12 ч.2 ст.115 ККУ (Умисне вбивство вчинене за попередньою змовою групою осіб). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. 

Крім того, поліцією був затриманий мешканець Бердянська, який, ймовірно, надав автомобіль, що використовувався під час скоєння злочину. Вся інформація перевіряється.  

На даний час ведуться всі необхідні слідчі дії. Триває досудове розслідування.