На Херсонщині чоловік виростив елітної коноплі на 750 тисяч гривен

На Херсонщині правоохоронці викрили чоловіка, який виростив кущі елітної коноплі на 750 тисяч гривень

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Плантацію знайшли у Генічіському районі. Поліцейські встановили, що наркоаграрій займався тільки елітними сортами коноплі. Господар ретельно доглядав наркорослини, до кожної був підведений крапельний полив.

Під час обшуку на присадибній ділянці будинку підозрюваного поліцейські виявили 74 кущі конопель, які вже були підготовлені до збору. Також на території домоволодіння поліцейські виявили спеціальне приміщення, яке чоловік використовував для вирощування та сушіння коноплі в холодну пору року. Тут же зберігалися добрива та інші речовини для прискорення росту конопель.

Підозрюваний замовляв насіння коноплі через інтернет. Вартість одного насіння складала 6,5 Євро. Через тиждень він вже планував збирати врожай. Зі своєї наркоплантації зловмисник міг би отримати більше 30 кг канабісу. Вартість вилучених наркотиків на "чорному ринку" складає близько 750 тисяч гривень.

Наразі чоловік затриманий. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.