Побратими Олешка підтвердили, що його вбив "екс-торнадівець" Матюшин

Друзі та побратими вбитого добровольця Віталія Олешка опізнали екс-бійця розформованого батальйону "Торнадо" Артема Матюшина як вбивцю "Сармата"

Про це у своєму відеозверненні заявили побратими загиблого Андрій Маджаров, Олександр Пєчніков та Антон Пшеничний. 

Маджаров зауважив, що він та Пшеничний впізнали вбивцю "Сармата", однак про це спочатку публічно не говорили, діючи в рамках закону.

"Ще раз для тих, хто в танку: Артем Матюшин убив нашого побратима Віталія Олешка "Сармата". Заявляю відповідально, я, Маджаров Андрій Анатолійович", - наголосив він.

Маджаров нагадав, що з України намагаються зробити цивілізовану країну, тож "діставати шашки і почати всіх рубати" - це не варіант, адже таку поведінку може засудити світова спільнота. 

Тим часом Пшеничний додав, що церемонія прощання з Олешком відбудеться сьогодні у Бердянську, близько опівдня, біля будівлі виконкому.

"Я прошу посильної допомоги від кожного, щоб затримані "сіли" до в'язниці. Найголовніше - має "сісти" замовник. Замовник - це влада, влада багатолика. Не важливе прізвище. Віталік усіма силами боровся з цією системою, показував нам приклад, а закінчив ось так сумно", - підсумував Пєчніков.

Затриманий Артем Матюшин

  • Нагадаємо, 31 липня в Бердянську Запорізької області невідомі вбили добровольця АТО і активіста Віталія Олешка (позивний "Сармат").
  • Віталій Олешко був добровольцем батальйону НГУ "Донбас", учасником самооборони Бердянська. Нагороджений орденом "За мужність" 3-го ступеня, брав участь у боях за Іловайськ, пройшов російський полон.
  • Раніше повідомлялося, що підозрюваних у вбивстві Олешка затримали поблизу Мелітополя.
  • За словами колишнього заступника командира "Торнадо" Миколи Цукура, затриманим за підозрою у вбивстві виявився екс-боєць розформованого батальйону "Торнадо" Артем Матюшин.
  • У справі про вбивство добровольця АТО і активіста Віталія Олешка у Бердянську наразі затримали 5 підозрюваних.