Прокуратура Харкова розслідує розкрадання коштів при реконструкції скверу, а Кернес прикривається Гурченко

Мер Харкова Геннадій Кернес стверджує, що прокуратура намагається незаконно знести у місті пам’ятник радянській кіноакторці Людмилі Гурченко

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Їм вже мало щогодини кошмарити бізнес. Їм мало чи не щодня проводити обшуки у працівників мерії та керівників комунальних підприємств, смикати їх на багатогодинні допити у висмоктаних з пальця справах. Вони тепер взялися за боротьбу з пам'ятниками. У даному конкретному випадку - з пам'ятником почесному громадянину Харкова Людмилі Гурченко. Зробили на колінах чергову кримінальну справу за фактом його встановлення", - написав Кернес.

У той же час, мер пише, що мешканці Харкова вже встигли полюбити пам'ятник і він стиг стати родзинкою міста. 

При цьому, за інформацією "Інтерфакс-Україна", в прес-службі прокуратури Харківської області спростовують слова Кернеса. Там заявили, що жодного кримінального провадження за фактом встановлення пам'ятника Гурченко немає.

"Шевченківський відділ поліції проводить досудове розслідування за ч. 3 ст. 191 (розкрадання коштів - ред.) КК України за фактами, які були оприлюднені в засобах масової інформації про можливе незаконне заволодіння коштами при реконструкції скверу (в якому встановлено пам'ятник - ред.), а не встановлення пам'ятника", - сказали там.

Як повідомлялось, пам’ятник Гурченко відкрили в реконструйованому сквері в Харкові 19 липня. 

У Харківському антикорупційному центрі кажуть, що вартість реконструкції скверу склала 9,6 мільйона гривень без урахування вартості самого пам'ятника, що невиправдано дорого. Наприклад, вартість однієї садової лавки для скверу склала 29 тисяч гривень.

А пам'ятник встановили за кошти меценатів.