У дитячому притулку на Волині директор і його брат домагалися до дітей та били їх, - Денісова

На Волині адміністрацію дитячого притулку міста Рожище спіймали на сексуальних домаганнях до дітей і побитті вихованців

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

У притулку в місті Рожище Волинської області перебуває 33 дитини віком від 3 до 18 років. Вихованці розповіли, що сам директор та його брат, який працює черговим, їх б’ють та ображають нецензурними словами. Під час візиту до притулку у десятьох дітей виявили сліди побиття та крові на одежі.

Троє дівчат повідомили, що брат директора їх торкався за різні частини тіла. Діти скаржилися виховательці, але вона відмахнулася - сказала, що вони все вигадують.

"Я вже переговорила із першим заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим, працівники Нацполіції вже працюють на місці. З губернатором Волинської області Олександром Савченком обговорили, щоб знайшли місце, куди можна буде перевести дітей і забезпечити їхній психологічний спокій, аби вони не зазнали жодного тиску”, - додала омбудсмен.

На місці вже працює Служба у справах дітей, керівник профільного департаменту міністерства соціальної політики Руслан Ковбаса вже також виїхав до притулку.

Як з’ясувалося, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після зникнення дітей.

Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей), а також за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.