В Угорщині створять посаду міністра розвитку Закарпаття. Українське МЗС вимагає пояснень

Угорщина знову зробила низку недружніх кроків щодо України, які негативно впливають на двосторонні відносини

Про це повідомляє прес-центр Міністерства зовнішніх справ України.

У відомстві розповіли, що 31 липня викликали до себе тимчасово повіреного у справах Угорщини Ласло Папа. Йому висловили рішучий протест у зв’язку з низкою недружніх кроків угорського уряду. 

Зокрема, заяви прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України є неприйнятними та відображають підход до справи Росії. 

Зазначимо, Обран напередодні висловив сумнів щодо реалістичності прагнень України стати членом ЄС і НАТО. За його словами, на заваді стоятиме бажання Росії відновити старий порядок.

"Угорському дипломату також було вручено ноту з вимогою надання офіційних роз’яснень у зв’язку із рішенням уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну, оскільки до сфери компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України", - наголосили у МЗС.

У відомстві додали, що останні дії Угорщини свідчать про вибір конфронтації замість співпраці і пряме втручання у внутрішні справи України.