Наркобанда продавала в 5 областях опіумний мак під виглядом насіння для тістечок

Прокуратура Донецької області викрила діяльність наркомафії, які налагодили у п'ятьох областях постачання снодійного маку під видом кондитерського

Про це повідомляє прокуратура Донецької області.

Члени наркомафії намагалися продати майже 300 тонн насіння маку, придатного для виготовлення 4,5 тонн опію ацетильованого. На "чорному ринку" вартість такого наркотику становить понад 360 млн грн.

На території Маріуполя викрили групу цивільних осіб та співробітників поліції, яка під виглядом маку для кондитерських виробів, займалася збутом насіння маку снодійного із залишками макової соломки. Повідомляється, що з нього у подальшому виготовляли ацетильований опій.

Викрита маріупольська злочинна група є частиною більш потужної групи, яка діє на території Донецької, Запорізької, Львівської, Рівненської, Сумської та Черкаської областей. Отримуючи від кримінального бізнесу неймовірні прибутки, організатор та його найближчі спільники дозволяли собі розкішне життя, витрачаючи “брудні” кошти на розваги, придбання дорогих маєтків, елітних автомобілів і коштовностей.

До того ж окремі співробітники поліції, користуючись службовим становищем, заради незаконного збагачення здійснювали прикриття злочинної групи.

Зібравши достатню доказову базу діяльності учасників "макової" мафії, правоохоронцями проведено понад 70 санкціонованих обшуків. Правоохоронці затримали п’ять основних фігурантів наркотрафіку.

Вилучено понад 75 тонн насіння опійного маку з домішками макової соломки, кошти: 4 мільйони 844 тисячі гривень, майже $99 тисяч, 475 євро, зброя та набої, автомобілі еліт-класу, на яких пересувались наркоділки, оргтехніка, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи. Крім того, пакет з маковою соломкою виявлено і в одного з викритих у злочинній діяльності співробітників поліції.