Очільника ДФС Вінниччини заарештували: його підозрюють в ухиленні від податків та хабарництві

Генпрокуратура оголосила підозру керівнику ГУ ДФС у Вінницькій області щодо створення злочинної організації, ухилення від сплати податків та зловживання владою

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Правоохоронці встановили, що у 2014 році на Вінниччині з’явилась злочинна організація, до складу якої увійшли посадовці органів ДФС, а також наближені до них засновники та службові особи суб’єктів господарської діяльності.

Учасники злочинної організації збагачувалися, зокрема, за рахунок проведення підконтрольними суб’єктами господарської діяльності без відображення в бухгалтерському і податковому обліках фінансово-господарських операцій із закупівлі на території України товарів та подальшого їх експорту за заниженою вартістю і неповернення валютної виручки.

ГПУ оцінює заподіяні збитки у сумі понад 305 млн грн у вигляді несплати зазначеними суб’єктами господарської діяльності податків.

Наразі очільнику ГУ ДФС у Вінницькій області Руслану Осмоловському у вчиненні кримінальних правопорушень, зокрема у створенні злочинної організації з метою вчинення тяжких злочинів, в організації умисного ухилення від сплати податків, а також у зловживанні владою.

Також повідомлено про підозру засновнику та керівнику ряду підприємств у вчиненні умисного ухилення від сплати податків та в участі в злочинах, вчинюваних злочинною організацією.

Печерський райсуд Києва застосував до Осмоловського та керівника ряду підприємств запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив заставу як альтернативу триманню під вартою в розмірі 50 млн грн.