Начальником столичного главку СБУ призначили премійовано Пшонкою під час Майдану прокурора

Президент України Петро Порошенко призначив екс-прокурора часів Януковича Олега Валендюка начальником Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області

Відповідний указ №226/2018 розміщений на сайті Петра Порошенка. 

Під час Революції Гідності Валеднюк займав посаду заступника головного управління ГПУ, а тому підпадав під люстрацію, згідно ч.2 ст.3 закону України "Про очистку влади". 

Як повідомлялось у програмі "Схеми", 15 жовтня 2014 року, у день, коли набрав чинності закон про люстрацію, Валендюк надіслав запит до Генпрокуратури України, чи підпадає він під звільнення. 16 жовтня йому відповіли, що так. 17 жовтня Валендюк подав позов в Окружний адміністративний суд Києва з проханням заборонити його звільнення. І наступного робочого дня, 20 жовтня, з’явилася судова ухвала – заборонити Генпрокуратурі звільняти прокурора Валендюка з займаної посади.

З січня 2017 року він був призначений на посаду заступника начальника Департаменту забезпечення діяльності керівництва Генеральної прокуратури. За інформацією, яку Валендюк подав конкурсній комісії з відбору начальника київського відділення Державного бюро розслідувань, він звільнений від виконання обов'язків у зв'язку з прийняттям на військову службу за контрактом.