Спецслужба Естонії підозрює, що додаток Yandex.Taxi передає дані до Росії

Поліція безпеки Естонії просить враховувати при користуванні додатку Yandex.Taxi, що зібрані за його допомогою дані будуть передаватися на російські сервери

Про це повідомляє Postimees.

"У Росії, на сервери якої йде інформація, не діють вимоги Європейського союзу про захист даних", - сказав глава бюро Поліції безпеки Андрес Кахар.

Сервіс онлайн-замовлення Yandex.Taxi почав діяти у Естонії цього року. 

Центр кібербезпеки Естонії закликав не користуватися Yandex.Taxi та відзначив, що його можна використовувати для незаконного зберігання та збору даних. 

Міністерство оборони підкреслює, що додаток Yandex.Taxi просить доступ до великої кількості конфіденційної інформації і дозвіл використовувати функції пристрою - можливість активувати камеру та мікрофон, управляти доступом до Wi-fi, а пізніші версії програми можуть збільшити кількість необхідних доступів до функцій.

Додаток Yandex.Taxi прискіпливо перевірили і порадили людям не користуватися ним, оскільки точної впевненості у безпеці цього немає. 

Інспекція по захисту даних радить читати умови використання, перш ніж давати дозвіл на використання даних та починати користуватися додатком.