У Києві запустять перший громадський велопрокат

У Києві запускають перший громадський велопрокат Nextbike

Повідомлення про це розміщене на сайті Nextbike

У столиці вже починають наносити розмітку для станцій. На сайті опублікували мапу з 27 станціями прокату: біля метро "Почайна", "Лівобережна", "Позняки", "Осокорки", "Харківська", "Мінська", "Героїв Дніпра", "Оболонь", "Лук'янівська", на Подолі, у центрі, на Русанівці та на Троєщині. 

Станції будуть віртуальні, без терміналів. Велосипед треба буде припаркувати та поставити спеціальний замок на заднє колесо. 

Тестовий запуск назначений на 14-15 серпня. Орендувати велосипед можна буде за допомогою додатку, у якому сканується QR-код, або вводиться номер велосипеда. Тоді замок автоматично відключається. Повернути велосипед треба буде тільки на офіційну станцію. 

Разова поїздка обійдеться у 30 гривень за півгодини. Абонемент на місяць - 199 грн, перші півгодини на день будуть безкоштовні, а за наступні доведеться платити (за другі та треті півгодини - по 5 грн, наступні - 30 грн). 

Сезонний тариф коштує 599 грн. Він діє до 30 листопада.  

Довідка. Nextbike було засновано у 2004 році у Лейпцигу. Компанія оперує системами громадського прокату велосипедів (public bike sharing) більше ніж у 150 містах, 25 державах по всьому світу. Як провайдер сервісу міської мобільності Компанія позіціонує себе як стійка частина транспортної системи міста. Контакт центр компанії працює 24/7. Обслуговуючі команди дбають та розподіляють велосипеди у містах без вихідних.