У Швейцарії розбився екскурсійний літак, загинуло 20 людей

В Швейцарських Альпах у суботу, 4 серпня, із західного боку гори Осіб Зегнас в кантоні Граубюнден сталася авіакатастрофа невеликого літака, можливо, постраждало до 20 осіб

Влада країни надала обмаль інформації про кількість осіб, які перебували на борту літака JU-Air, повідомляє Reuters.

За даними місцевих ЗМІ та авіаційних веб-сайтів, на які посилається агенція, літак, що здатен розмістити на борту 17 пасажирів, двох пілотів і бортпровідника, розбився вщент і ніхто не вижив. Також в ЗМІ заззначають, що всі місця на цей літак були заброньовано.

Уламки літака знайшли у важкодоступному місці, на висоті 2 тис. 450 м над рівнем моря.

"Слідство встановлює причини аварії. Повітряний простір над місцем катастрофи закрито, доступ до навколишніх туристичних маршрутів в околицях заблоковано", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, поліція підтвердила, що літак, який розбився, належав авіакомпанії JU-Air, він летів з Локарно на півдні Швейцарії, в базу компанії в Дюбендорфі, Цюріх. Також паголошується, що серед загиблих - 11 чоловіків і 9 жінок.

Люди походили з чотирьох швейцарських кантонів. Також на борту була родина з Австрії. За даними поліції, літак вдарився об землю на великій швидкості. Ознак зовнішнього втручання, зіткнення або пошкоджень перед аварією немає.

Довідка

Авіакомпанія JU-Air була створена в 1982 році. Підприємство пропонує екскурсії та чартерні рейси літаками Junkers Ju-52. Ці літаки були побудовані в середині минулого століття і виведені з експлуатації військово-повітряними силами Швейцарії.