Бібліотеки Одеси приєдналися до проведення конкурсу "Еспресо. Вибір читачів"

Книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" продовжує нарощувати географію проведення голосування за кращі книжки. До проведення фінального етапу конкурсу долучилися бібліотеки Одеси

Як і минулого року, визначення переможців пройде в "Центральній міській бібліотечній системі для дітей" м. Одеси, яка налічує більше двох десятків бібліотек. 

"Конкурси проводити важливо, бо вони визначають найкращих. Ми вітаємо ініціативу та долучаємо до участі наших читачів, тим паче голосування йтиме за сучасні книжки, якими найбільше цікавляться відвідувачі бібліотек", - розповіла Марина Ітрухіна заступник  директора з бібліотечної роботи КУ "ЦМБС для дітей" м.Одеси.

В бібліотеках КУ "ЦМБС для дітей" м.Одеси (20 бібліотек) можна буде проголосувати не лише книжки для дітей, а й обрати кращу книгу для дорослих. 

Долучилася до проведення голосування серед читачів і "Центральна міська бібліотека ім. І.Рядченка Чорноморської ЦБС". В бібліотеці розповіли, що книжкові конкурси важливі ще й тому, що популяризують читання, розвивають літературу, допомогають у пошуку талановитих авторів, виховують художній та естетичний смак та дозволяють дізнатися смаки та прихильності любителів книжок. Саме читачі, на думку бібліотекарів, повинні бути головними суддями. 

Адже, якщо не вдається достукатися до серця книголюба, то книжці не судилося жити у серцях та на полках бібліотек.

Визначення переможців конкурсу відбудеться з вересня до кінця жовтня 2018 року.

Де пройде голосування в Одесі та області:

Бібліотеки КУ "ЦМБС для дітей" м.Одеси (перелік з адресами тут).

"Центральна міська бібліотека ім. І.Рядченка Чорноморської ЦБС" (м.Чорноморськ, вул. Миру, 30). 

Бібліотеки, які ще не приєдналися до конкурсу, але мають бажання, - просимо писати на book@espreso.tv.