Голодуючого Сенцова нарешті відвідав священик з РПЦ

Ієрей храму Святого Георгія Побідоносця в Лабитнангі (Росія) Богдан Василюк відвідав виправну колонію, де незаконного утримують українського політв’язня Олега Сенцова

Про це повідомляє прес-служба управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) по округу.

У відомстві заявляють, що священик був у палаті, де перебуває Сенцов. Він нібито поцікавився здоров’ям українця, на що Олег відповів, що “почувається нормально і перебуває під наглядом медичних працівників”. Скарг на умови утримання він теж начебто не висловив.

Читайте також: Кістка поперек горла. Хто такий Олег Сенцов

У повідомленні йдеться, що Ієрей Богдан Василюк запропонував йому поговорити без присутності сторонніх або сповідатися. Сенцов подякував, але відмовився, пояснивши, що допомоги священнослужителя "не потребує".

Читайте такожЗасудження Сенцова Росією: звинувачення VS реальність. Інфографіка

Їхня зустріч мала місце 4 серпня 2018 року.

Читайте також: Фільми з-за грат. Чому Олег Сенцов зможе зняти фільм навіть у в'язниці

Довідка

На момент російського збройного вторгнення режисер жив і працював у Криму, де він власне й народився, а також провів своє дитинство і молодість. Окупанти звинували його у підготовці до теракту й засудили до 20 років колонії суворого режиму, визнавши "винним" у "створенні терористичної спільноти і керівництві нею, у двох терористичних актах і приготуванні ще одного теракту, в замаху на придбання вибухових пристроїв, у незаконному зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів організованою групою".

14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму за політичними статтями. Сенцов, зокрема, вимагає звільнити 64 українських політв'язня.

Сенцов пережив уже другу кризу зі здоров'ям і погодився приймати 3-4 ложки поживної суміші на день.