Звільнений політв'язень Костенко відмовився коментувати інформацію про російський паспорт

У Києві зустріли звільненого бранця Кремля Олександра Костенка

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Костенко розповів журналістам, що він збирається лікувати зламану руку. Також подякував уповноваженому з прав людини Людмилі Денісовій та МЗС за роботу.

Інформацію про російський паспорт колишній політв'язень відмовився коментувати, зазначивши, що перед цим "має поговорити із спецслужбами". 

Після цієї фрази Денісова забрала Костенко від журнілістів і вони покинули прес-підхід. Останнім питанням від журналістів було про питання від СБУ до звільненого політв'язня, проте воно також лишилось відкритим. 

Раніше у МЗС заявили, що Костенко має український паспорт і що він не був у розшуку.

Костенко та його друг Станіслав Краснов приїхав до Києва для підтримки Євромайдану у січні 2014. А вже 21 травня, Костенко і Краснов зникли, а їхню квартиру розгромили.

Вже наступного дня СБУ повідомила, що у Києві затримали двох диверсантів, які готували низку диверсій, зокрема збирали інформацію та передавали своїм російським кураторам. Їхні імена не назвали, але дали їм прізвиська - громадянин "А" та "С", що відповідає першим буквам імен Костенка та Краснова.

Також, у зловмисників знайшли речі, викрадені з приміщень КМДА.

Суд арештував Костенка та Краснова, однак останній вийшов під заставу. Після цього у грудні 2014 року Костенко повернувся на вже окупований півострів.

У Криму екс-співробітник "Беркуту" звернувся до ФСБ із заявою, що Костенко нібито кинув у нього камінь під час Євромайдану, коли той виконував службові обов'язків по охороні громадського порядку.

У лютому 2015 року Костенка незаконно заарештувала російська влада. Його засудили і відправили відбувати покарання у російській виправній колонії №5 в Кірово-Чепецьку Кіровської області. Костенка звільнили 3 серпня 2018 року.