Facebook хоче знати, як ви витрачаєте свої гроші. І просить банки "поділитися" інформацією

Facebook просить банки - в тому числі JP Morgan Chase, Wells Fargo і Citigroup - передати фінансові дані своїх клієнтів

Про це пише видання Futurism.

Повідомляється, що гігант соціальних мереж цікавиться всім, від балансів рахунків клієнтів до їх операцій з кредитними картками.

Такі програми, як PayPal і Venmo, домінують на зростаючій арені мобільної комерції, а банки хочуть отримати більший шматок пирога. І партнерство з Facebook може допомогти їм у цьому.

В обмін на фінансові дані Facebook пропонує банкам присутність в своєму додатку Messenger. Ця програма наразі налічує 1,3 мільярда користувачів і служить центром торгівлі компанії.

Користувачі Messenger вже можуть відправляти і отримувати гроші через додаток. На даний момент, принаймні, користувачі повинні зареєструватися, щоб зв'язати профіль зі своїм банківським рахунком. 

Партнерство з банками може пов'язати користувачів безпосередньо з їх банками (не запитуючи користувачів Messenger чи хочуть вони брати участь в послузі).

Вони також можуть використовувати його для безпосереднього контакту з представниками служби підтримки клієнтів кредитних карт Facebook. Можливо, додаток міг би виступати в якості цього каналу зв'язку і для банків.
Facebook також припускає, що він може, можливо, інтегрувати попередження про шахрайство банків або рахунки в додаток.

Компанія також обіцяє, що не буде використовувати фінансові дані клієнтів для поліпшення свого таргетингу на рекламу.

"Ми не використовуємо дані про покупки та транзакції в банках або компаніях для реклами", - каже прес-секретар Facebook.

"У нас також немає таких партнерств або контрактів з банками або компаніями кредитних карт, щоб використовувати дані про покупку своїх клієнтів для реклами".

Досі банки відхиляють пропозицію Facebook про партнерство. Принаймні один з них висловив  побоювання з приводу конфіденційності клієнтів.