На параді до Дня Незалежності військовим вітанням стане "Слава Україні!"

На урочистому параді до Дня Незалежності у Києві 24 серпня військовослужбовці використовуватимуть вітання "Слава Україні!" - "Героям слава!" замість звичайних вітань

Про це повідомляє "Укрінформ".

Це вітання використовували міністр оборони Степан Полторак і військовослужбовці під час репетиції параду, що відбулася 7 серпня на злітній смузі авіазаводу ім. Антонова у Києві.

Крім того, під час параду лунатиме марш українських націоналістів "Зродились ми великої години".

Участь у репетиції військового параду взяли близько 3,5 тис. військовослужбовців у складі пішої колони зведених парадних розрахунків від ЗСУ, НГУ, МВС, СБУ, ДСНС, ДПСУ, а також близько 20 військових оркестрів. Це вже третя репетиція заходу.

Очікується ще одне тренування на території авіазаводу, після чого репетиція проходитиме на Хрещатику. Планується, що ці репетиції будуть нічними.

У День Незалежності участь у військовому параді візьмуть на тисячу військових більше, ніж на репетиції - загалом понад 20 парадних розрахунків. Відкриватимуть парад ветерани та учасники АТО. Також участь у ньому візьмуть військовослужбовці країн-партнерів. У параді також буде задіяно військову техніку.