Поліція перевірить притулок Одеси: підозрюють, що там б'ють дітей

Відділ ювенальної превенції Нацполіції в Одеській області проведе перевірку у дитячому притулку "Світанок" через підозри, що до вихованців застосовують насилля

Про це повідомляє прес-центр Одеської ОДА.

У відомстві зазначають, що до комісії з перевірки залучать професійних психологів, які спілкуватимуться із вихованцями, співробітниками закладу та волонтерами.

Таке рішення було ухвалено після отримання іформації про застосування фізичної сили щодо вихованців цього притулку. 

"Наразі є заява, призначено слідчого та формуються групи ювенальної превенції з психологів, які за протоколами проведуть допит дітей, вихователів та волонтерів. Якщо факт підтвердиться, безумовно, будуть прийняті дисциплінарні та кримінальні заходи", - наголосив заступник голови ОДА Сергій Колебошин.

Зазначимо, до цього радник голови Одеської ОДА з питань захисту прав дітей Артем Поланський написав у Facebook, що притулок для дітей "Світанок" перебуває в жахливому стані. Там чиновники нещодавно проводили перевірку.

"Мені щиро шкода, що обласний притулок, який підпорядковується обласній службі у справах дітей, прийшов в такий занепад. Установа, яка повинна бути зразково-показовим для всієї області, в дикій кризі", - зауважив Поланський.