Правоохоронці продовжать розслідування щодо звільненого Костенка, - ГПУ

Українські правоохоронці продовжать слідство про незаконне зберігання зброї звільненим з російської в’язниці Олександром Костенком

Про це заявила речниця генеральногго прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган у коментарі "Українській правді".

"Провадження не закрите. У зв’язку з поверненням Костенка розслідування буде тривати", - наголосила вона.

Сарган пояснила, що розслідування було припинено у зв’язку з тим, що Костенка арештували у Росії. В розшук чоловіка не оголошували. 

Наразі справою, у якій разом із Костенком фігурує другий кримчанин Станіслав Краснов, займається Святошинський відділ Національної поліції. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Києва.

"Нам зараз потрібно зрозуміти, що буде робити поліція. Ніхто не збирається виправдовувати Костенка, розслідування триватиме, - підсумувала Сарган.

Зазначимо, Костенко та його друг Станіслав Краснов приїхали до Києва для підтримки Євромайдану у січні 2014. А вже 21 травня, Костенко і Краснов зникли, а їхню квартиру розгромили.

Вже наступного дня СБУ повідомила, що у Києві затримали двох диверсантів, які готували низку диверсій, зокрема збирали інформацію та передавали своїм російським кураторам. Їхні імена не назвали, але дали їм прізвиська - громадянин "А" та "С", що відповідає першим буквам імен Костенка та Краснова.

Також, у зловмисників знайшли речі, викрадені з приміщень КМДА.

Суд арештував Костенка та Краснова, однак останній вийшов під заставу. Після цього у грудні 2014 року Костенко повернувся на вже окупований півострів.

У Криму екс-співробітник "Беркуту" звернувся до ФСБ із заявою, що Костенко нібито кинув у нього камінь під час Євромайдану, коли той виконував службові обов'язків по охороні громадського порядку.

У лютому 2015 року Костенка заарештувала російська влада. Його засудили і відправили відбувати покарання у російській виправній колонії №5 в Кірово-Чепецьку Кіровської області. Костенка звільнили 3 серпня 2018 року.