Російського олігарха приберуть з англійського футболу

Американський бізнесмен Стен Кронке викупить акції лондонського "Арсеналу" у російського мільярдера Алішера Усманова

Про це повідомляє Independent.

Кронке, який володіє 67% акцій англійського футбольного клубу "Арсенал" зробив офіційну пропозицію щодо викупу частки, що залишилася в клубі у інших акціонерів.

"Ми в KSE (Kroenke Sports and Entertainment) робимо цю пропозицію, щоб довести частку володіння клубом до 100%", - заявив Кронке. Відзначається, що американський підприємець отримав схвалення від російського бізнесмена Алішера Усманова про викуп частки в 30% акцій за 550 млн фунтів. Таким чином, Кронке стане одноосібним власником "Арсеналу", а вартість клубу в рамках даної угоди оцінюється в 1,8 млрд фунтів.

Американець вважає, що одноосібне володіння клубом посприяє швидкому розвитку і просуванню "Арсеналу". Крім того, він зазначив, що KSE має намір залишатися власниками клубу в довгостроковій перспективі.

Кронке став акціонером "Арсеналу" у 2007 році, його частка спочатку становила 9,9%, але вже до червня 2008 року американець володів 29,9% акцій. У квітні 2011 року викупив мажоритарний пакет акцій. Усманов придбав перші акції "Арсеналу" в 2007 році. У лютому 2016 року екс-партнер Усманова по компанії Red and White Фахрад Моширі продав російському бізнесменові всі свої акції "Арсеналу", після чого його частка в клубі зросла до 30,04%.