Мадуро: За моє вбивство пропонували $50 мільйонів

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що групі виконавців замаху на нього пропонували $50 мільйонів і виїзд до США

За його словами, учасники замаху проходили підготовку у Колумбії, повідомляє Telesur.

Мадуро також назвав ім'я людини, яка, на його думку, стала головним замовником атаки. Їм, як стверджує президент Венусуели, є опозиційний лідер Хуліо Борхес, який проживає в Колумбії.

Мадуро розповів, що виконавці замаху розглядали кілька дат атаки. Спочатку одним з варіантів замаху була атака 24 липня, під час підготовки військового параду в штаті Карабобо. Ще одним варіантом стала атака 5 липня, в день незалежності Венесуели, однак в остаточному підсумку вони зупинилися на даті 4 серпня.

Раніше Мадуро заявляв, що до нещодавнього замаху на нього причетний уряд Колумбії.

За його словами, у влади Венесуели є докази причетності до замаху Колумбії і, зокрема, Хуана Мануеля Сантоса, який залишає посаду президента країни.

Нагадаємо, спроба замаху на Мадуро сталася 5 серпня, на церемонії святкування 81-ї річниці створення Боліваріанської національної гвардії. За словами міністра зв'язку Венесуели Хорхе Родрігеса, в президентській ложі вибухнули кілька безпілотників, начинених вибухівкою. В результаті поранення отримали сім військових. Сам Мадуро не постраждав.

Відповідальність за замах на президента Венесуели Ніколаса Мадуро взяло на себе раніше невідоме угруповання під назвою Фланелеві солдати (Soldados de Franela). У Twitter вони відзначили, що два безпілотники, навантажені вибухівкою C-4, мали влучити в президентську ложу, проте "дрони були збиті снайперами почесної варти".