"Депутата" терористичної організації "ЛНР" посадили на 8 років

Лисичанський міський суд ухвалив вирок у 8 років позбавлення волі так званому "депутату народного совєта" терористичної організації "ЛНР"

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що мешканець Хрустального Луганської області у 2014 році приєднався до лав незаконних збройних формувань, активно підтримував російську збройну агресію проти України, сприяв встановленню окупаційної адміністрації на Луганщині та голосував за низку "законів" проти територіальної цілісності України.

"Депутата" затримали під час спроби перетнути лінію розмежування та потрапити на підконтрольну Україні територію для отримання української пенсії.

Суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності).