У Харкові засудили чиновницю соцзахисту через смерть дитини, яку били та морили голодом

Жовтневий районний суд Харкова визнав винною начальницю служби у справах дітей Новобаварського району Харкова, яка допустила смерть трирічної дитини через насильство в сім'ї

Про це повідомляє KharkivToday.

Чиновницю засудили до трьох років в'язниці з випробувальним терміном в один рік за службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК).

Суд врахував той факт, що жінка уклала з прокурорами угоду про визнання провини, звільнилася з роботи і пообіцяла відшкодувати всі судові витрати в повному обсязі.

У вересні 2017 року начальниця служби у справах дітей Новобаварського району отримала повідомлення від директора районного Центру соціальних служб про необхідність провести роботу з сім'єю, де чоловік систематично б'є трирічного хлопчика. Вона доручила це завдання своїм підлеглим, проте вони халатно поставилися до виконання обов'язків, склавши лише формальний акт перевірки.

Чоловік продовжив знущатися над дитиною. Він морив її голодом і щодня бив на очах у співмешканки. У дитини на тлі отриманих переломів виникла важка черепно-мозкова травма. Майже через три тижні після перевірки хлопчика доставили в реанімацію, де він помер. Згідно з висновками судмедекспертизи, причиною смерті дитини стала аліментарна дистрофія (голод) в результаті зовнішнього обмеження харчування.