На київському заводі "Артем" почали виготовляти боєприпаси великого калібру

Київський завод "Артем" запустив нову лінію виробництва боєприпасів крупного калібру

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Запуск виробництва відвідав також президент Петро Порошенко. 

"Багато країн світу сьогодні постачає це унікальне обладнання, на якому працюють працівники оборонної промисловості України. Бо можна бути тричі дипломатом, можна мати величезні гроші, можна мати підтримку світу, але точно неможливо запустити виробництво боєприпасів без найціннішої складової - школи української оборонної промисловості", - сказав Порошенко. 

Юрій Бірюков, позаштатний радник президента України, у ефірі Еспресо сказав, що у нас в країні до початку бойових дій на сході не було виробництва боєприпасів і запуск лінії виробництва боєприпасів на заводі "Артем" дуже важливий. 

"Цим було продемонстровано, що технологію самого крупного калібру вже засвоїли. Робити менші калібри - це вже питання часу і кількості станків, працівників та грошей у бюджеті", - сказав Бірюков. 

Також він додав, що на розгортання виробництва великого калібру пішло 3 роки, а перехід на виробництво менших калібрів - це питання місяця. Але далі, за словами Бірюкова, буде питання до Міністерства оборони щодо бюджету на це.

Наразі запустили у виробництво боєприпасів калібру 152 мм.

"І буде розгортатися виробництво 155 мм. снарядів, це вже НАТО-вський калібр. І буде виробництво 120 мм та 122 мм", - додав Бірюков.

Але коли саме почнеться це виробництво він не зазначив.