НАЗК внесло припис Авакову через декларації посадовців МВС

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову та спрямувало до ще 3 протоколи про адміністративні правопорушення щодо посадовців

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Припис внесено за результатами перевірок дотримання закону "Про запобігання корупції" в державних органах.

"Відповідальні посадові особи міністерства, порушивши вимоги ст. 49 Закону, не повідомили Національне агентство про 30 випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій посадовцями апарату МВС, підприємств, установ, організацій, що входять до сфери управління МВС. Також були встановлені порушення вимог ст. 53 Закону в частині незабезпечення міністерством належних умов для здійснення повідомлень його працівниками про порушення вимог Закону іншою особою через офіційний веб-сайт МВС", - йдеться у повідомленні.

НАЗК вимагає усунути виявлені порушення, провести службове розслідування причин та умов правопорушень і вжити відповідних заходів.

Крім того, за результатами перевірок складено та спрямовано до суду 3 протоколи про адмінпорушення щодо посадовців. Так, два посадовця МВС несвоєчасно подали декларації перед звільненням, а начальник управління "Укртрансбезпеки" у Запорізькій області не подав повідомлення про суттєві зміни у майновому стані після отримання доходу на суму понад 50 прожиткових мінімумів.