Нобелівська лауретка Алексієвич скасувала виступ в Одесі через погрози їй і організаторам

В Одесі скасували виступ Нобелівської лауреатки, письменниці Світлани Алексієвич через погрози

Про це повідомив організатор заходу "Зелений театр" у Facebook.

"Сьогодні о 16:00, за 4 години до виступу Нобелівський лауреат Світлана Алексієвич була внесена у базу даних "Миротворець" за "пропаганду, націлену на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та маніпулювання суспільно значимою інформацією" у ході виступу у Брукліні у 2016 році", - написали організатори. 

Зазначається, що приблизно о 18:30 Алексієвич видалили із сайту "Миротворця". Але письменниця сказала, що виступ у такій атмосфері, яка склалася внаслідок цієї ситуації, їй буде некомфортний. 

"Для команди Зеленого Театру також неприйнятно піддавати аудиторію та спікера будь-яким ризикам. Діалоги зі Світланою відміняються, ми приносимо вибачення за принесені незручності", - додали організатори. 

Усі пожертви, які були зібрані спонсорами для організації безкоштовного виступу Алексієвич, повернуть.

У дописі "Зеленого театру" також додали відео, де Алексієвич говорить про погрози, які поступали їй особисто та організаторам. 

"Я дізналася, що надходять погрози організаторам сьогоднішньої нашої зустрічі і мені особисто, звинувачуючи мене в якихось надуманих образах, завданих українцям", – сказала сама Алексієвич.