Поновлення Бочковського на посаді: на рішення апеляційного суду готують касацію

Міністерство внутрішніх справ України оскаржить у касаційному порядку поновлення екс-голови ДСНС Сергія Бочковсьвого на посаді

Про це йдеться на сайті МВС.

Касаційну скаргу на рішення апеляційного суду, який залишив чинним рішення суду першої інстанції щодо поновлення Сергія Бочковського на посаді, МВС готує спільно із Мін'юстом та ДСНС. 

У відомстві нагадують, що Бочковський підозрюється у вчиненні низки кримінальних правопорушень. Зокрема, у замаху на отримання неправомірної вигоди, зловживанні владою або службовим становищем та службовому підробленні. 

"У цьому провадженні шість епізодів, по кожному із них зібрані докази, обвинувальний акт підтримує державний обвинувач – представник Генеральної прокуратура України у суді. Наступне засідання призначено на 3 жовтня 2018 року", - йдеться у повідомленні. 

Окрім цього, Сергій Бочковський був звільнений з посади голови ДСНС України, але продовжував проходити службу цивільного захисту і залишався діючим полковником служби цивільного захисту.

Крім того, Бочковський мав подавати декларації, відповідно до Закону "Про запобігання корупції". Але він не подав декларації ні за 2016, ні за 2017 роки. 

НАЗК звернулося до Сергія Бочковського з вимогою подати відповідні декларації.

17 травня 2018 року Сергієм Бочковським подано декларації за 2016 та 2017 роки, після чого НАЗК кваліфіковано його порушення як адміністративні, про що складені два протоколи, які направлені для розгляду до Броварського міськрайонного суду Київської області.

Нагадаємо, Сергій Бочковський підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 368 "Отримання неправомірної вигоди службовою особою"; ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 364 "Зловживання владою або службовим становищем"; ч. 1 ст. 366 "Службове підроблення" КК України. Судовий розгляд вказаного кримінального провадження наразі триває. Бочковському загрожує до 12 років позбавлення волі. 

На період досудового розслідування Бочковський був зобов’язаний не відвідувати службові приміщення як ДСНС, так і територіальних підрозділів, утримуватися від спілкування з працівниками ДСНС.