Росіяни на Донбасі знімають "фейки" для розпалювання ненависті до України перед Днем Незалежності

Російські окупанти посилили пропаганду для провокування антиукраїнських настроїв на тлі підготовки України до святкування 27-ї річниці Незалежності

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Так, із початку серпня Центр інформаційно-психологічної боротьби (Новочеркаськ) Південного військового округу  Збройних сил РФ знімає відеосюжети в районах передових позицій 1-го і 2-го армійських корпусів російської армії на окупованій території Донбасу.

До роботи залучили знімальні групи провідних російських телеканалів та особовий склад і техніку військових підрозділів. Для зйомок постановочних сцен в районі Дебальцевого окупанти привезли буксирами пошкоджене озброєння і техніку з розпізнавальними знаками та символікою Збройних сил України.

Крім того, для створення і розповсюдження викривленої та упередженої інформації частину відзнятих матеріалів монтують у формі відеороликів, нібито знятих на мобільні телефони місцевих мешканців та рядового особового складу. Створені у такий спосіб "фейки" нав’язуватимуть російському населенню, мешканцям окупованих територій та світовій спільноті як "достовірну інформацію" з метою розпалювання антиукраїнських настроїв.