У Голлівуді вимагають прибрати з Алеї слави зірку Дональда Трампа

Міськрада Західного Голлівуду звернулася до влади Лос-Анджелеса та Голлівудської торгової палати, яка керує Алеєю слави, з вимогою назавжди прибрати з Алеї слави зірку Дональда Трампа

Про це повідомляє ВВС.

У самій зверненні йдеться, що зірку Трампа необхідно демонтувати через "обурливе ставлення до жінок та інші дії, що суперечать цінностям Західного Голлівуду, регіону, штату і країни". На думку членів міськради Західного Голлівуду, Трамп не гідний мати власну зірку зокрема через поділ дітей і батьків у сім'ях нелегальних мігрантів на американському кордоні, вихід із Паризької угоди по клімату та ставлення до трансгендерів.

Крім того, у Західному Голлівуді обурені позицією Трампа щодо Росії: йому закидають "відмову визнати висновки розвідувальних служб США про втручання Росії у вибори 2016 року та притягти Росію до відповідальності за її злочини".

Зірку Трампа встановили у 2007 році. Він є другим після Рональда Рейгана президентом США, відзначеним на Алеї Слави. Зірка на честь Трампа з'явилася за його роботу продюсером для конкурсу "Міс Всесвіт". Тоді ж президент США працював ведучим на власному шоу The Apprentice ("Кандидат").

Зірку Дональда Трампа двічі знищували. У жовтні 2016 року в розпал президентської кампанії одягнений в костюм будівельника чоловік на ім'я Джеймі Отіс розбив її киркою та кувалдою. Він пояснив, що спочатку хотів витягти зірку і продати її з аукціону, а виручені кошти передати жінкам, які поскаржилися на домагання з боку Трампа. Але зірка розбилася на дрібні уламки.

Пізніше зірку зруйнував 24-річний Остін Клей. Він прийшов на Алею слави з гітарним чохлом, після чого витягнув звідти мотику і розбив зірку. Після цього чоловік викликав поліцію і втік, але пізніше здався владі. Клея звинуватили у вандалізмі і заарештували, призначивши заставу в розмірі $ 20 тис. Незабаром на Алеї Слави почалася бійка між прихильниками і противниками Трампа. За кілька днів поруч із зіркою з'явилися двоє вдягнених у військову форму Червоної Армії "охоронців" із російським прапором.

У міській раді нагадали Західного Голлівуду, що зірку Трампа кожного разу ремонтували за кошт платників податків.