Гірники України закликають Гройсмана не обмежуватися зміною гендиректора "Первомайськвугілля"

Незалежна профспілка гірників України вітає рішення прем'єр-міністра Володимира Гройсмана узяти під особистий контроль рішення проблем вуглевидобувної галузі України і вимагає не обмежуватися зміною гендиректора в Первомайську, а узяти на системний контроль питання розвитку галузі

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Незалежна профспілка гірників України вітає рішення прем'єр-міністра Володимира Гройсмана узяти під особистий контроль рішення проблем вуглевидобувної галузі України. Саме час, тому що ситуація на "Первомайськвугілля" показує усю глибину проблем гірників", - відмічає Волинець і звертається до глави уряду: "Думаєте, на інших шахтах немає проблем"?.

"Недотримання безпеки умов праці, технічне оснащення часів глибокого совка, некомпетентне управління, розкрадання бюджетних коштів, постійна заборгованість перед шахтарями і дотації, дотації, дотації - це, фактично, типові, щоденні ознаки звичної роботи державних шахт. Не віримо більше нікому"! - пише він.

Незалежна профспілка гірників України вимагає від прем'єра не обмежуватися зміною гендиректора в Первомайську, а узяти на системний контроль питання розвитку вуглевидобувної галузі, пише голова профспілки гірників.

Нагадаємо, що Володимир Гройсман вирішив узяти під особистий контроль ситуацію у вугільній галузі. Прем'єр погодив призначення нового генерального директора ДП "Первомайськвугілля", яке навесні в результаті техногенної катастрофи на шахті "Золоте" виявилося під загрозою зникнення.

"Гройсман залишився украй невдоволений цією ситуацією і використанням коштів, які Кабмін виділив на запобігання техногенній катастрофі", - відмічає джерело в Кабміні.