На Прикарпатті врятували собаку, який понад рік прожив у теплотрасі

Собака забіг у теплотрасу, тікаючи від дітей, які жбурляли у нього камінням, і не зміг вибратися самотужки

Про це йдеться у сюжеті ТСН

Очевидиця цькування собаки розповіла, що вона відігнала дітей, але дістати пса не змогла. Півроку вона носила їжу та воду тварині. Протягом цього часу ніхто не хотів допомагати врятувати пса. 

Згодом вона випадково познайомилася з небайдужими собачниками, котрі чого тільки не вигадували, аби витягти пса з-під землі. 

"Що ми тільки не клали! Все, що має запах: ковбаса, курка. Вона сидить в районі 10-15 метрів від нас - у тепломережі, в якійсь трубі, тому залізти туди неможливо", - розповіли ентузіасти.
 
Час до часу люди навіть лізли в яму з ліхтариком, аби перевірити, чи бідолашна істота жива.

Зрештою рятівники вирішили звернутися до міських чиновників – попросили комунальників посередині теплотраси вирити яму, аби з тилу вигнати собаку до виходу й там її витягти. Операція з порятунку собаки тривала три години, і виправдла себе: шум екскаватора налякав тварину, вона чкурнула до виходу з тунелю теплотраси і вже надворі забилася в куток. Її впіймали та посадили в клітку. 

Тепер собака від пережитого оговтується в Надвірнянському центрі стерилізації тварин. Після року, проведеного під землею, пес має здоровий вигляд, але трохи ожирів, бо мало рухався.

"Думали, що будуть проблеми з кігтями, шкірою, але не знаємо, що вона там робила, але кігті у неї сточені", - розповіла волонтер. 

Своєму підопічному надвірнянці вже шукають господаря.