У Харкові завершили розслідування щодо копів, які у лісі "вибивали" з жінки зізнання у крадіжці

Прокуратура завершила розслідування стосовно поліцейських, які вивезли жінку до лісосмуги, щоб змусити зізнатися у крадіжці телефону

Про це повідомляє прес-центр прокуратури Харківщини.

З'ясувалося, що на початку січня 28-річний старший лейтенант поліції викликав до дільничного пункту 34-річну жінку, яку підозрювали у крадіжці мобільного.

Напередодні із заявою про зникнення мобільного до правоохоронців звернувся харків'янин. Чоловік підозрював, що саме ця жінка вкрала його телефон під час святкування дня народження, однак не надав жодних доказів цього. 
 
Жінка пояснила правоохоронцям, що не брала телефон і не знає, хто це зробив. Втім, копи, щоб підвищити показники розкриття злочинів, вирішили змусити її зізнатися.

Психологічний тиск на жінку не подіяв, через що 34-річний майор почав руками і ногами лупцювати "підозрювану", яка все одно відмовилась визнавати провину.

"Тоді поліцейські забрали її мобільний телефон, посадили у машину та вивезли до лісосмуги поблизу кільцевої дороги Харкова. Там, погрожуючи її роздягти, надіти кайданки та залишити в безпорадному стані, вони продовжували вимагати зізнатися у злочині. Врешті-решт 34-річна жінка погодилася визнати себе винною", - розповіли у прокуратурі. 
 
При цьому той самий майор є підозрюваним у ще одній подібній справі щодо "вибивання" зізнань зі студентів аерокосмічного університету. 

В результаті до Київського районного суду Харкова направили обвинувальний акт за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів за попередньою змовою відносно майора та старшого лейтенанта поліції.
 
Чоловіків можуть посадити до в'язниці на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.