У Венесуелі заарештували 10 підозрюваних у замаху на Мадуро

У Венесуелі правоохоронці заарештували 10 підозрюваних у замаху на президента країни Ніколаса Мадуро

Всього, як заявив міністр внутрішніх справ Венесуели Нестор Ревероль, в замаху на Мадуро підозрюються 25 осіб.

Серед затриманих, зокрема, Арраніс Габріель Валера Руїс, який керував одним з безпілотників, а також Хуан Карлос Монастеріос, який координував дії учасників замаху в венесуельській столиці Каракасі.

Також були заарештовані Янін Пернію Коронель, який був у них водієм, і Брайан де Хесус Оропеза Руїс, який керував другим безпілотником. Обидва вони були затримані венесуельськими правоохоронними органами, коли намагалися втекти в Колумбію.

Крім того, в числі заарештованих власник магазину Хосе Елой Рівас Діас, який передавав учасникам нападу на Мадуро кошти, електронні чіпи та техніку, а також допомагав їм знайти житло, постачав продовольство і передав безпілотники.

Міністр внутрішніх справ Венесуели зазначив, що всі учасники замаху навчалися на фермі в колумбійському муніципалітеті Чінакоте.

Раніше Мадуро заявляв, що до нещодавнього замаху на нього причетний уряд Колумбії.

За його словами, у влади Венесуели є докази причетності до замаху Колумбії і, зокрема, Хуана Мануеля Сантоса, який залишає посаду президента країни.

Нагадаємо, спроба замаху на Мадуро сталася 5 серпня, на церемонії святкування 81-ї річниці створення Боліваріанської національної гвардії. За словами міністра зв'язку Венесуели Хорхе Родрігеса, в президентській ложі вибухнули кілька безпілотників, начинених вибухівкою. В результаті поранення отримали сім військових. Сам Мадуро не постраждав.

Відповідальність за замах на президента Венесуели Ніколаса Мадуро взяло на себе раніше невідоме угруповання під назвою Фланелеві солдати (Soldados de Franela). У Twitter вони відзначили, що два безпілотники, навантажені вибухівкою C-4, мали влучити в президентську ложу, проте "дрони були збиті снайперами почесної варти".