На Луганщині здався поліції бойовик "внутрішніх військ "ДНР"

У Луганській області правоохоронцям здався бойовик російських окупаційних сил

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Родичі чоловіка зв'язалися з оперативниками поліції Луганщини і повідомили, що він має намір повернутися на підконтрольну державній владі територію за програмою СБУ "Тебе чекають вдома".

Поліцейські спільно з співробітниками СБУ допомогли чоловікові перетнути сіру зону і зустріли 40-річного уродженця Донецької області неподалік лінії розмежування.

Під час спілкування з поліцейськими чоловік розповів, що в грудні 2014 року він вступив в один з підрозділів так званої народної міліції “ЛНР" в м. Алчевськ. Під час служби чоловік займався охороною складів і місць розташування підрозділу.

Вже в травні 2015 року, через постійні суперечки та бійки з керівництвом чоловік переїхав до Донецька, де продовжив незаконну діяльність у так званому комендантську взводі місцевих бандформувань. В обов'язки чоловіка входила охорона території частини і виїзди у складі патруля, для перевірки служби в інших підрозділах окупаційних військ.

Згодом, через проблеми зі здоров'ям чоловік звільнився зі служби, але вже після курсу лікування повернувся на службу і вступив у лави так званих внутрішніх військ “ДНР".

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 260 КК України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань". Подальшу долю чоловіка вирішить суд.