Український суд призначив "депутату міськради" окупованої Євпаторії 5 років позбавлення волі

Депутат підконтрольного Кремлю "Євпаторійської міськради" Сергій Осьмінін, якого звинувачували в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, уклав угоду зі слідством і отримав 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

Встановлено, у  березні 2014 року в Криму, "депутат" забезпечував перевезення членів незаконно утворених організацій "Черного казачеств", "Самообороны Крыма" та інших учасників озброєних формувань для захоплення адмінбудівель та органів місцевого самоврядування, а також для забезпечення проведення незаконного референдуму на території Євпаторії.  

"Деснянським районним судом Києва затверджено угоду про визнання винуватості, укладену з прокуратурою Автономної Республіки Крим з громадянином України - депутатом т.зв. незаконно створеного органу "Євпаторійська міська рада" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і призначено останньому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю в 3 (три) роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки", - йдеться в повідомленні.

У Прокуратурі АРК уточнили, що умовами укладення угоди є беззастережне визнання обвинуваченим своєї вини у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, які відповідно до Кримінального кодексу України обтяжують покарання.