50-річна автівка встановила новий рекорд швидкості

Автомобіль Challenger II, якому понад 50 років, встановив новий рекорд швидкості для машин з безнаддувними поршневими двигунами: середня швидкість машини за підсумками двох заїздів склала близько 722 кілометрів на годину

Перегони відбулися на Тижні швидкості на висохлому соляному озері Бонневілль, повідомляє Jalopnik.

У 1960 році на висохлому соляному озері Бонневиль американський гонщик Мікі Томпсон зумів розігнати свій автомобіль Challenger I до рекордної швидкості 654 кілометри на годину, проте досягнення не зарахували: для останнього був необхідний другий заїзд, проте через технічні проблеми він не вдався.

У 1968 році Томпсон вирішив знову спробувати встановити рекорд - вже за допомогою нового боліда Challenger II, проте зважаючи на погодні умови заїзди в тому році скасували. Чоловік загинув в 1988 році. 

Його син Денні через деякий час вирішив спробувати встановити рекорд на автомобілі, побудованому батьком. Він допрацював машину , збільшивши потужність двох моторів Hemi V8 з 1 800 кінських сил до 2 500, в передньому обтічнику з'явився бак на 30 галонів нітрометану, а маса автомобіля зросла до 2,5 тонн), і на Тижні швидкості авто розігналось під час першого заїзду до 718,7 км / год, а під час другого - до 725,6 км / год: середня ж швидкість склала приблизно 722,1 км / ч. Це новий рекорд швидкості для машин з безнаддувними поршневими двигунами.