Контррозвідники викрили матір і сина, які у Слов'янську працювали на окупантів

Контррозвідники СБУ зі складу Об’єднаних сил викрили та затримали на Донбасі матір і сина, які працювали на учасників незаконних збройних формувань "ДНР"

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Правоохоронці встановили, що мешканці Слов’янська у 2014 році під впливом проросійської пропаганди добровільно приєднались до "ополчення Новоросії" та під керівництвом бойовика на ім’я Олександр несли службу на блокпосту в Слов’янську і здійснювали фільтраційні заходи.

"З початком звільнення українськими військами міст від членів проросійських бандформувань учасники "сімейного підряду ополченців" закінчили кар’єру бойовиків", - пояснили в ООС.

Також в ООС опублікували відео, де затримані розповідають про "роботу в "ДНР".

Зокрема, чоловік на відео каже, що в його обов’язки входила перевірка документів транспортних засобів громадян, які проїжджали через блокпост у Слов’янську, а його мати, заявила, що вона перевіряла транспортні засоби, документи у водіїв і пасажирів на блокпосту, а також готувала їжу.

За цим фактом, правоохоронці відкрили кримінальне провадження та оголосили про підозру у вчиненні злочину за ст. 260 ККУ "створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань". Зазначається, що наразі затримані співпрацюють зі слідством.