Мінкульт готовий дати призначені на патріотичне кіно гроші компанії, орієнтованій на Росію

Компанія "Стар Медіа", яка орієнтована на російський ринок, може отримати гроші від Мінкульту на створення патріотичних фільмів

Про це повідомляє Детектор Медіа. 

Зазначається, що деякі фільми цієї компанії заборонені в Україні. Крім того, у Росії "Стар Медіа" та її голова Влад Ряшин нагороджені "за внесок у патріотичне виховання молоді".

Як зазначено на веб-сайті Міністерства, бюджетною програмою "Виробництво та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування" у Держбюджеті на 2018 рік закладено 500 млн гривень. 

До 60-ти проектів-переможців ІІ етапу потрапили також 2 проекти "Стар Медіа" та за кількістю балів навіть вийшли у першу 20. Компанія може отримати від держави близько 30 млн грн на створення "патріотичного продукту": 16,5 млн - на 16-серійну комедію "Подорожники" та 12,4 млн - на детективний серіал "Принцип насолоди" про події в Польщі та Чехії та трохи в Одесі.

Мінкультури почне проведення публічних закупівель серед суб'єктів кінематографії після того, як кабінет міністрів затвердить вищезазначений рейтинг.

Державну фінансову підтримку одержать ті кінокомпанії, які стануть переможцями закупівель.

Зазначимо, серед проектів "Стар Медіа" є такі, як "По законам военного времени", "Офицерские жены", "Штрафник", "А зори здесь тихие…", "Романовы", "Кронштадт" тощо. Скоро на екрани вийде стрічка "Зорге" – про радянського розвідника. Головну роль у ній зіграв Олександр Домогаров, який є у базі "Миротворця" за незаконні відвідини окупованого Криму.