У Росії жінка зарубала сокирою 18-річну доньку, бо та не хотіла бути мусульманкою

49-річна Тетяна Дегірманджи зізналася у вбивстві 18-річної доньки Юлії, і сказала, що їй "полегшало на душі". З'ясувалося, що дівчина не хотіла сповідувати іслам, нав'язуваний матір'ю

Вбивство відбулося 8 травня, в місті Чайковське в центральній частині Пермського краю, що в Росії. Про це пише британське видання Metro.

За повідомленнями, Тетяна кілька разів вдарила доньку сокирою, перш ніж вона померла від втрати крові після порізів сонної артерії на шиї. Потім жінка втекла з місця злочину і відправилася на залізничну станцію, щоб виїхати з міста.

Через кілька годин після вбивства Юлі її знайшов  старший брат, Сертан. Він сказав, що побачив Юлю на ліжку в її кімнаті, покритою кров'яними бризками. В крові були також підлога і стіни. Сокира був також покрита кров'ю, і лежала на підлозі поруч з нею. 

Він негайно викликав аварійні служби. Пізніше парамедиків виявили, що Юлія померла від втрати крові. 
Поліцейські кажуть, що судячи з поранень, знайдених на жертві, Тетяна спробувала розчленувати тіло дочки.

Правоохоронці обшукали місце злочину, виявили, що паспорт Тетяни зник і оголосили в розшук. ЇЇ знайшли протягом 24 годин, коли вона намагалась сісти на поїзд в місто Іжевськ, розташоване в 36 милях від міста Чайковське. 

За словами поліції, мати зізналася у вбивстві і сказала їм: "Якби у мене було сім дочок, подібних їй [Юлії], я б убила їх усіх". Прес-секретар поліції сказав: "Слідство встановило, що протягом останніх трьох місяців підозрювана і жертва постійно стикалися з внутрішніми конфліктами. Підозрювана сказала, що скоїла вбивство на основі особистої неприязні".

За даними російського порталу 59.ru, жінка була одружена з турком, але в 2011 році чоловік поїхав, залишивши дружину з двома дітьми. Після цього вона вирішила виростити дочку в мусульманських традиціях, але дівчинка стала опиратися бажанню матері.

"Мати все частіше стала робити зауваження донці, хотіла виховувати її в строгості", - повідомили джерела в силових органах.

"Дівчинка стала обурюватися, ображатися на матір, стала довго гуляти. Сварки стали відбуватися все частіше. Знайомі сім'ї говорять, що убита дівчинка в кінці травня тільки закінчила школу. Вчителі і друзі дуже позитивно характеризують Юлю. Мати в цей час ніде не працювала. Вбивство своєї доньки вона стала обмірковувати в цьому році. Планувала, що зробить це в червні. Тоді ж з садової ділянки вона принесла сокиру і заточила її. За її словами, дочка її дратувала "одним своїм зовнішнім виглядом" і їй "ставало погано вже від виду дочки", - йдеться у повідомленні.

8 серпня мати і дочка залишилися наодинці. Старший брат дівчинки до цього моменту жив окремо. Мати дочекалася, коли дочка ляже спати, і завдала їй кілька ударів.

"Вона кілька разів підходила до ліжка зі сплячою донькою, замахувалася, але їй здавалося, що вона незручно лежить, - повідомили джерела порталу. - Вона чекала, коли дівчина "ляже зручніше". Задумане вбивство жінка все-таки зробила. Потім, з її слів, "їй відразу стало легше і спокійніше на душі, і вона стала займатися звичайними справами".