В Ірані жінку-фотографа не пустили на футбольний матч. Але вона змогла обійти заборону

В Ірані жінка-фотограф не змогла потрапити на футбольний матч через стать, але вигадала, як отримати якісні знімки

Про це пише видання Тhe Guardian.

Парісі Пуртахерін (Parisa Pourtaherian) вдалося сфотографувати гру з висоти пташиного польоту - з даху прилеглого будинку. Суворий режим Ірану не дозволяє жінкам входити на футбольні стадіони, щоб спостерігати за матчами, які грають чоловіки. Наразі Паріса стала першою жінкою-фотографом в Ірані, яка сфотографувала чоловічий футбольний матч 

Дівчина розповіла, що в минулому бачила людей, які дивилися матчі з довколишніх дахів. 26-річна жінка сказала Guardian: "Я була в цьому районі за три години до початку матчу, шукаючи будинок з дахом, де я могла б фотографувати. Я намагалась переконати господарів впустити мене, але ніхто не погоджувався майже весь період першого тайму,  проте в кінці один власник дозволив мені піднятися на дах".

Парісі вдалося отримати хороші знімки з видом на стадіон Ватані в північному місті Гаемшахр. Її трюк зробив з неї першу жінку-фотографа, яка зняла матч національної ліги. Гра складалася з футбольного клубу "Нассаджі Мазандаран" Гаемшара і "Зоб Ахана Ісфахана". 

Заборона жінкам знаходитись на стадіонах є предметом численних дебатів в Ірані, особливо після того, як Саудівська Аравія недавно пом'якшила деякі зі своїх обмежень для жінок. Ряд жінок були арештовані або вивезені зі стадіонів в останні роки після того, як влада зрозуміла, що леді маскують себе під чоловіків.

Паріса каже, що одне з її бажань - дозвіл працювати на великих футбольних стадіонах її країни разом з колегами-чоловіками.