Кремль реалізовує сценарій повільного вбивства Сенцова, - Геращенко про вимогу, щоб Олег сам просив помилування

Російська влада бреше, що українського політв'язня Олега Сенцова можна помилувати лише тоді, коли він самостійно звернеться до президента Росії Володимира Путіна з цим проханням

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший віце-спікер Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. 

Вона нагадала, що свого часу Надія Савченко, коли ще сиділа у російській тюрмі, не просила про помилування, втім про її помилування просили родичі вбитих на Донбасі російських журналістів. І тоді це спрацювало, "бо то був кремлівський сценарій".

"Кремлівські нелюди , циніки, вбивці. Путін знає, що Олег ніколи не напише чолобитну. РФ реалізовує сценарій повільного вбивства Олега.... В мами Сенцова в неділю був день народження. Вона чекала на найбільший подарунок - повернення сина. Отримала мерзотного листа з Кремля", - наголосила Геращенко. 

Вона нагадала, що представники Меджлісу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров також не просили російського президента про помилування.

Зазначимо, раніше Управління з питань забезпечення конституційних прав громадян при адміністрації президента РФ відповіло матері Сенцова, що для початку процедури його помилування, Олег має самостійно звернутися до Путіна з відповідним проханням.