На Кіровоградщині депутат влаштував сину "голодомор": у 4 роки хлопчик важив 7 кг

На Кіровоградщині із родини депутата райради примусово забрали для госпіталізації 4-річного хлопчика, виснаженого голодом

Про це йдеться у сюжеті ТСН

Чотирирічний хлопчик важив лише 7 кілограмів – це вага кількамісячного немовляти. А його вигляд шокував навіть досвідчених педіатрів. Малюк просив лише хліба і води, бо вочевидь іншої їжі ніколи не їв. 

"Ми коли тільки винесли його із хати - він попросив у мене хлібчика", - каже місцевий педіатр.

Дорогою до лікарні його підгодовував поліцейський своїм перекусом. Коли хлопчика важили - він практично не міг стояти самостійно, тільки притримуючись за стінку. 

Щодо ситуації забила на сполох місцевий педіатр, яку з весни не пускали на поріг будинку, де окрім трьох старших дітей є ще немовля. Везти до лікарні сина батьки відмовились, тоді педіатру довелося звертатися до соціальної служби, але і їх не пустили на поріг.

Довелося звертатися до прокуратури та поліції з клопотанням щодо відібрання дитини для її госпіталізації. Місцевий суд прийняв відповідну ухвалу. 

Батько хлопчика Олександр Мольченко вважає весь випадок політичною розправою за його позицію. Він сказав, що хлопчик захворів, бо раніше на ньому ставили досліди у місцевій лікарні. 

"Ми зверталися неодноразово до лікарів і вони ігнорували це. Останній рік я помітив, що дитина дуже почала худнути, я купував у лікарні, щоб підтримати імунітет дитини, вітаміни. Я вважаю, що це наслідки тих експериментів, які робила сестричка у цій лікарні", - сказав батько.

У обласній дитячій лікарні кажуть, що хлопчик здоровий, але голодний. Тепер його вчать їсти.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов'язків.

Надалі чиновники клопотатимуть про вилучення дитини із родини, а також вирішуватимуть долю решти дітей із цієї сім'ї.