На Закарпатті двох дітей двічі намагалися вивезти за кордон

В пункті пропуску «Тиса» прикордонники Чопського загону не пропустили через кордон двох дітей 2003 та 2009 років народження

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

Причиною непропуску стали виявлені прикордонниками підроблені документи на дітей, який надав супроводжуючий, 25-річний чернівчанин. Під час перевірки прикордонники встановили, що видані Генеральним консульством України в Мілані заяви на право їх виїзду за кордон – фальшиві. Адже на момент видачі заяви мати перебувала в Україні, а не в Італії.

Проте сьогодні вночі дітей знову спробували незаконно вивезти за кордон. На цей раз їх супроводжувала 30-річна жителька Чернівецької області. Жінка прямувала також через цей пункт пропуску, і теж вночі, очевидно сподіваючись на нову зміну прикордонного наряду та неуважність охоронців кордону. Однак аналогічну підробку прикордонники відразу виявили.

Про виявлене правопорушення до Нацполіції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР. Громадянку України разом з дітьми передали співробітниками Ужгородського ГУ НП у Закарпатській області.