Розшукуваний за корупцію екс-мер Судака знайшовся в уряді Липецької області РФ

Екс-мер Судака Андрій Дементьєв, якого з 2012 року розшукує МВС України, виявився чинним посадовцем уряду Липецької області Росії

Про це повідомив депутат Липецької облради Олег Хомутинніков, передає російське видання "Новая газета".

"Мені цікаво, чому людина, що перебуває в розшуку з 2012 року в Україні, працює заступником начальника управління інвестицій і міжнародних зв'язків Липецької області. Я хочу зрозуміти позицію Росії, чому його не видають Україні, і чи нормально те, що людина з корупційним минулим є державним службовцем", - сказав Хомутиннік.

За словами російського депутата, брат Дементьєва Володимир працює на посаді начальника управління фізичної культури та спорту Липецької області. Хомутинніков також спрямував відповідний запит із цього приводу до Слідчого комітету та звернувся до губернатора Липецької області.

Андрій Дементьєв працював мером Судака з 2006 по 2010 рік. У травні 2012 року МВС України оголосило його у розшук за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки). За даними слідства, Дементьєв виписував собі премії та матеріальну допомогу. При цьому рішення про 8,8 тис. грн матеріальної допомоги собі він не виніс на розгляд сесії міськради, а ухвалив одноосібно. Також екс-мера підозрюють у знятті з черги на квартиру інваліда-ветерана Другої світової.

В Україні Дементьєву загрожує від 7 до 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.