Справу розстрілу майданівців у Хмельницькому повернули до військової прокуратури

Справу розстрілу протестуючих під Хмельницькою СБУ в лютому 2014 року, якою раніше займалося управління спецрозслідувань ГПУ, передають на розгляд військовій прокуратурі

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила адвокат сімей загиблих "Небесної сотні" Євгенія Закревська.

"У прокурорів ДСР забирають справу по розстрілу Хмельницькими СБУшниками протестуючих 18.02.2014. І віддають Матіосу. У військову прокуратуру. Саме туди, звідки ми його три роки забирали. Саме туди, де втрачали докази і давили на потерпілих. Саме тим, хто закрив справу проти начальника, а робочою версією слідства у них було - протестувальники самі себе постріляли з передбанника", - написала Закревська.

Підтвердив інформацію про передачу справи на розгляд до військової прокуратури і начальник управління спецрозслідувань Сергій Горбатюк, інформує Громадське радіо.

«Це рішення є незаконним і навіть свавільним, тому що саме слідчими головної військової прокуратури розслідувалося це провадження до 2016 року і були втрачені речові докази і ми прийшло до того, що вони фальсифікували ряд доказів. І взагалі за результатами їх розслідування були встановлені висновки, що «майданівці» начебто самі себе перестріляли. У ході ж нашого розслідування упродовж року були проведені необхідні слідчі дії у ході яких повідомлено про підозру бійцю спецпідрозділу «Альфа»», — говорить Горбатюк.

Крім цього, слідчий прокурор у справі планує оскаржувати це рішення, зазначає Горбатюк.