Гандзюк мала конфлікти з поліцією Херсона, тому підозрює її у нападі. Волонтер розповів деталі

Активістка, керуюча справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерина Гандзюк не хоче, щоб її справу розслідувала місцева поліція, бо правоохоронці можуть бути причетні до нападу на неї

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів волонтер та блогер Роман Сініцин.

Він зауважив, що херсонські правоохоронці протягом доби після нападу на Катерину нічого не зробили: не опитали свідків, не встановили речовину, яку на неї вилили, а також всіляко показово саботували розслідування.

Вже після того, як ця справа набула розголосу та почала обговорюватися у суспільстві, поліцейські області почали щось робити.

Читайте також: Напади на активістів Херсонщини: люди добилися зустрічі з прокурором після пікету. Про що вони говорили

"Гандзюк та її родичі категорично не хочуть, щоб справу розслідувала Нацполіція, а особливо херсонські поліцейські. Оскільки є дуже велика і мотивована підозра, що вони можуть бути причетні як до цього нападу, так і інших нападів у Херсоні. У Каті був систематичний конфлікт з цілою низкою високопосадовців херсонської поліції, і, якщо я не помиляюся, навіть з керівником (ГУНП Артуром) Мєріковим", - наголосив Сініцин. 

За його словами, у активістки був конфлікт з керівником управління захисту економіки поліції. Гандзюк казала, що він вимагав у чиновників кошти, бо нібито вони крадуть гроші з бюджету, а треба давати поліції "відкати".

"В результаті Гандзюк десь півроку з ним боролася і його таки звільнили. Тобто, можливо помста. Версій насправді багато, але херсонська поліція, за моєю інформацією, зараз концентрується на побутових версіях", - підсумував Сініцин.

Напередодні Гандзюк дала коментар журналістам у якому заявила, що не впізнає підозрюваного Миколу Новікова, якого поліція арештувала у її справі. Вона також зауважила, що замовниками нападу на неї можуть бути нинішні чи колишні правоохоронці.