Окупанти гатять з "Градів" у зоні ООС, поранено двох українських бійців

Протягом минулої доби двоє українських військовослужбовців зазнали поранень на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Вчора ситуація на Сході України залишалася напруженою, проте цілком контрольованою: російські найманці 43 рази відкривали вогонь по позиціях української армії, у тому числі 6 разів із забороненої зброї.

Російські окупаційні війська гатили з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння БМП. Також використовувалися міномети калібром 120 та 82 мм.

Окупанти накрили вогнем позиції біля Кримського, Новозванівки, Світлодарська, Луганського, Новолуганського, Майорська, Мар’їнки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Красногорівки, Новотроїцького, Новомихайлівки, Кам’янки, Чермалика, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного.

Позиції біля Світлодарська та Гнутового потрапили під обстріли з мінометів калібром 120 мм, а поблизу Кримського, Луганського та Гнутового - мінометів калібром 82 мм. 

Противники влаштували чергову провокацію на ділянці розведення сторін в Станиці Луганській, обстрілявши українські позиції зі стрілецької зброї.

"Внаслідок бойових дій двоє захисників України отримали поранення. За даними розвідки, двох окупантів знищено, три - дістали поранень", - наголосили у відомстві.

Сьогодні російські найманці встигли тричі обстріляти позиції у районах населених пунктів Світлодарськ, Павлопіль та Водяне.

"Слід відзначити, що цієї ночі ворог вперше за кілька місяців застосував реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град". Розриви реактивних снарядів зафіксовані на позиціях в районі Світлодарська. Також по цих позиціях ворог відкривав вогонь із міномету калібром 120 мм", - підсумували у штабі.