Підтоплення вулиць у Києві: міська влада каже, що проблема не у очищенні водостоків

Підтоплення деяких вулиць столиці України сталося через надмірні опади, проблема не завжди лише у зливоприймальних решітках

Про це під час брифінгу заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє Еспресо.TV.

Відповідаючи на запитання стосовно того, наскільки столичні зливоприймальні решітки добре виконують свою функцію, він зауважив, що, зокрема, на Хрещатику дренажна сисема працює на 100%.  

Як Пантелеєв пояснив до цього, масштабне підтоплення центральної вулиці Києва сталося через те, що зливоприймальні решітки забило листям та сміттям.

"Проблеми в очищенні тут немає, тут очевидна була ситуація щодо Хрещатика. Треба брати до уваги отакі погодні умови, які можуть бути, і до цього відноситися не з пошуком якихось котів в темній кімнаті, яких немає, а з реальною оцінкою подій. З врахуванням, як служби реагують, в які терміни це ліквідується", - наголосив Пантелеєв.

Він нагадав, що в інших містах, та навіть європейських країнах та США, рятувальники також стикаються з подібними проблемами через ускладнення погодних умов. 

Генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Олександр Густєлєв нагадав, що під час минулого брифінгу міська влада визнала, що у місті дійсно є певні проблеми зі зливною каналізацією. Зокрема, є дуже багато ділянок, які потребують реконструкції, ці проблеми вже почали вирішувати.